hondenkarren

Home » Home

Home

Follow hondenkarren on WordPress.com
januari 2021
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Er zijn veel bekende en onbekende mannen of vrouwen met een hondenkar – slagers, melkboeren, straatvegers, marskramers, groenteboeren en ga zo maar door. Ieder met hun eigen verhaal. Een verhaal dat niet verloren mag gaan.

De foto’s zijn er. Hier en daar op websites, facebookpagina’s of in albums. Ook zonder vermelding van naam, zoals bijvoorbeeld verzameld op de pagina Onbekend◥. Wat zou het mooi zijn om deze onbekenden een naam te kunnen geven. En hun verhaal te kunnen vertellen.

Heel mooi zijn de bewegende beelden van ‘karrider’ Jelle Siegersma◥ in een film over Veenwouden uit de collectie van het Fries Film Archief:

Op de pagina ‘Karriders’ mijn meest recente, alfabetisch overzicht van bij mij bekende ‘karriders’.

‘Karriders’ die in onze omgeving actief waren. Daarom deze blog. Om die mannen [soms vrouwen] niet te vergeten.

U kunt meehelpen. Door tekst of foto’s in te sturen. En daarmee de geschiedenis over de mannen en vrouwen met een honden- of bokkekar in onze omgeving completer te maken. U kunt reageren via de contact-pagina, via een reactie op de ‘posts’ of een berichtje via mijn facebookpagina [link linksboven].

bronnen:

Ik doe mijn uiterste best de rechten met betrekking tot de illustraties te regelen volgens de bepalingen van de Auteurswet. Zij die desondanks menen zekere rechten te kunnen doen gelden, worden verzocht contact met mij op te nemen.

%d bloggers liken dit: