hondenkarren

Home » About

About

Follow hondenkarren on WordPress.com
april 2018
Z M D W D V Z
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Advertenties

Samen onze geschiedenis completer maken. Dat is ook mijn doel met deze blog. De verhalen over de mannen met een hondenkar. Of een bokkenwagen.

foto: Anja Postma, EE

foto: Anja Postma, EE

Mijn naam is Ybele STEENSTRA, geboren en getogen in Westergeest, maar sinds mijn 18eFoestrumer-om-útens’ – wonend buiten Fryslân.

Al sinds mijn schooltijd heb ik grote interesse in de geschiedenis van Westergeest en omgeving. Ik publiceerde meerdere artikelen in de regionale krant, schrijf periodiek voor de dorpskrant ‘De Foestrumer’ en schreef ook het jubileumboek “Groote Dingen” n.a.v. honderd jaar Christelijk onderwijs in Triemen / Westergeest. In 2012 verscheen mijn boek Foestrum.

Momenteel schrijf ik veel over de geschiedenis van Westergeest e.o. op mijn Hystoblog.

Daarnaast ben ik beheerder van de facebookpagina’s Foestrum en Onbekend Noordoost Fryslân en de daarbij behorende blog.

 

Déze blog, over hondenkarren [en/of bokkenwagens], ben ik begonnen nadat ik daar wat over wilde schrijven voor Hystoblog. Het onderwerp bleek en blijkt te leven. En er zijn veel bekende en onbekende mannen of vrouwen met een hondenkar. Met elk hun eigen verhaal. Een verhaal dat niet verloren moet gaan. De foto’s zijn er. Hier en daar op websites, facebookpagina’s of in albums. Vaak zonder vermelding van naam. Dat kunnen wij nu veranderen. Door samen de geschiedenis en verhalen over de hondenkarren completer te maken.

Helpt u mee ?

 

 

 

Advertenties